اسکیزوفرنی چیست؟ علایم، تست تشخیص و روش درمان قطعی آن

اسکیزوفرنی یک اختلال ذهنی مزمن و شدید است که طرز تفکر، احساس و رفتار فرد را تحت تاثیر قرار می دهدو در حدود یک نفر در هر صد نفر به آن مبتلا می شوند. به نظر می رسد که افراد دارای اسکیزوفرنی، ارتباط خود را با واقعیت ها از دست داده اند. با اینکه اسکیزوفرنی به اندازه سایر اختلالات ذهنی شایع نیست، اما نشانه های آن می توانند بسیار ناتوان کننده باشند.

اسکÛ?زÙ?Ù?رÙ?Û?

اسکیزوفرنی چیست؟

اسکیزوفرنی یک اختلال مغزی و رفتاری شدید و ناتوان کننده است که طرز تفکر، احساس و رفتار فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. افراد دارای اسکیزوفرنی در تشخیص واقعیت از تخیل، ابراز و مدیریت احساسات طبیعی و تصمیم گیری مشکل دارند. فرایند تفکر نیز ممکن است دارای اختلال باشد و انگیزه درگیر شدن با فعالیت های روزمره از بین رفته باشد. افراد در این موقعیت ممکن است صداهای غیر واقعی بشنوند و باور داشته باشند که دیگران ذهن آنها را می خوانند و افکار آنها را کنترل می کنند و علیه آنها توطئه می چینند.

بیشتر افراد اسکیزوفرن از علایم مداوم یا متناوب در زندگی رنج می برد و معمولا به شدت توسط افرادی که بیماری آنها را درک نمی کنند، برچسب می خورند. بر خلاف تفکر عوام، افراد دارای اسکیزوفرنی شخصیت دو یا چند گانه ندارند و در اغلب حالات خطری برای دیگران ایجاد نمی کند. با این حال علائم برای کسانی که از بیماری رنج می برند، ترسناک است و می توانند آنها را بی مسئولیت و متلاطم کرده یا کاری کنند که خود را از همه چیز عقب بکشند. افراد اسکیزوفرن بیشتر از مردم عادی اقدام به خودکشی می کنند و تخمین زده شده که بیش از ده درصد افراد اسکیزوفرن در ده سال ابتدای بیماری خودکشی می کنند. به خصوص مردان جوان اسکیزوفرن.

عوامل خطر اسکیزوفرنی

چند عاملی که در پیشرفت اسکیزوفرنی همکاری می کنند، شامل موارد زیر می باشند:

  • ژنتیک
  • محیط
  • عوامل شیمیایی مغز
  • ساختار مغز
  • تکامل مغز

دانشمندان بر این باورند که ژن های مختلف زیادی خطر پیشرفت اسکیزوفرنی را افزایش می دهند اما هیچ ژنی به تنهایی باعث ایجاد اسکیزوفرنی نمی شود. هنوز استفاده از اطلاعات ژنتیکی برای پیش‌بینی اینکه چه کسی به اسکیزوفرنی مبتلا خواهد شد مقدور نیست. دانشمندان همچنین فکر می کنند که اثر متقابل بین ژن ها و خصوصیات محیط اطراف فرد، برای پیشرفت اسکیزوفرنی ضروری است.

...

اطلاعات بیشتر درمورد این بیماری و روش درمان آنرا در لینک اصلی زیر بخوانید:

اسکیزوفرنی چیست؟ علایم، تست تشخیص و روش درمان قطعی آن